« terug naar vorige pagina

De huisartsenzorg staat onder druk!

Er zijn lange wachtlijsten in de GGZ, Jeugdzorg en ook in de ziekenhuizen. Ouderen wonen steeds langer thuis, maar door bezuinigingen en personeelstekort kan daar steeds moeilijker voldoende zorg geleverd worden. Daardoor komt veel van deze zorg nu bij de huisarts terecht. Naast het werk in de praktijk draaien huisartsen ook avond-, nacht-, en weekenddiensten op de huisartsenpost. De drukte op de huisartsenpost neemt de laatste jaren fors toe. Ook zijn huisartsen steeds meer tijd kwijt aan administratie, door alle regels die de overheid en de zorgverzekeraars hen opleggen.
Huisartsen willen goede zorg kunnen blijven leveren aan hun patiënten, nu en in de toekomst. Daarom komen huisartsen uit heel Nederland op vrijdag 1 juli samen op het Malieveld in Den Haag.  Omdat in de huisartsenzorg alles draait om de patiënt, houden we de gevolgen voor patiënten zo beperkt mogelijk.

Dit betekent dat onze praktijk op vrijdag 1 juli wel geopend is, maar alleen voor dringende gevallen. Wij vragen daarvoor uw begrip.